Potravinářská produkce
CAUSSADE SEMENCES, evropská jednička v genetice kukuřice pro výrobce semoliny neboli kukuřičné mouky
Výroba semoliny z kukuřice je průmyslový postup, jehož cílem je přeměna sklovité části zrna na semolinu po oddělení jednotlivých částí zrna (slupka, klíček, moučná část a sklovitá část).
Po ukončení procesu získáme různé typy semoliny:
- hominie, největší, průměr > 2,5 mm, používají se na výrobu snídaňových cereálií a sušenek,
- gritz, průměr mezi 0,3 a 2,5 mm, používá se v potravinářském průmyslu na výrobu sušenek k aperitivům a v pivovarnictví jako doplněk sladu,
- rafinovaná semolina je součástí pokrmů k aperitivům, cereálních tyčinek, dětských přesnídávek.
CAUSSADE SEMENCES GROUP je známa v evropském průmyslu jako šlechtitel hybridů kukuřice s výbornými semolinovými schopnostmi nabízející kompletní škálu hybridů kukuřice uzpůsobených pro produkci semoliny.
CAUSSADE SEMENCES začleňuje do svých modelů šlechtění kritéria požadovaná producenty semoliny:
- velmi dobrá vitrozita zrna: vysoký hrubý výnos semoliny a nízký index flotace,
- nízké riziko rozbití zrna: celistvost albumenu,
- homogenita zrna: velikost a tvar usnadňující nastavení strojů,
- odolnost vůči houbovým chorobám: fuzarióza klasu a sněť.